ДЕПАЙ

Ліонель Мессі пішов з “Барси”

Як уже відомо футбольним вболівальникам, цього літа Ліонель Мессі, який сімнадцять років захищав кольори каталонської «Барселони» (FC Barcelona), в якості вільного агента став гравцем «Парі Сен-Жермен». Аргентинець не зміг продовжити контракт через економічні перешкод іспанського чемпіонату.

Нагадаємо, що FC Barcelona заборгувала 40 мільйонів євро Ліонелю Мессі.

FC Barcelona втратила свого кращого гравця, тому, назріло питання, хто ж замінить футболіста в іспанському клубі? Відома компанія Olocip, яка займається розробкою і впровадженням штучного інтелекту, проаналізувала, яка була продуктивність нападника і знайшла йому заміну.

Мемфіс Депай замінить Ліонель Мессі

Першим в списку є Мемфіс Депай, що має схожість 73%. Голландець, який підписав контракт з каталонцями, в матчах передсезонної підготовки, справив велике враження на тренерський штаб. Це найкраща заміна Мессі, хоча його показники будуть далекі від показників аргентинця.

Очікується, що якщо футболіст буде грати у всіх матчах ліги, то заб’є десь 14-15 голів і зробить 7-8 результативних передач. Серхіо Агуеро розмістився на другому місці, схожість зі своїм співвітчизником є ​​65%.

У свою чергу, в Парижі, Мессі, при зіграних всіх матчах ліги заб’є близько 19-20 голів і зробить 12-13 передач.

Коротка довідка про Мемфіса Депайя

Народився 13 лютого 1994 року в Мордрехті. Вихованець юнацьких команд футбольних клубів «Мордрехт», «Спарта» та ПСВ.

У дорослому футболі дебютував 2011 року виступами за команду клубу ПСВ, кольори якої захищав до травня 2015 року.

7 травня 2015 було оголошено про перехід до складу «Манчестер Юнайтед».

20 січня 2017 року Мемфіс Депай перейшов до складу французької команди «Ліон», підписавши з клубом контракт на 4,5 роки.